ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Cızbız Köfte
Cızbız Köfte
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

SOKAK KÖFTECİLERİNİN SIRRI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Cızbız Köfte için Malzemeler

    600gr kıyma (400gr dana döş 200gr kuzu boşluk)
    1 orta boy soğan
    4 silme yemek kaşığı ekmek kurusu
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı tuz
    Közlemek için soğan domates biber (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

Soğanı rendenin ince yeriyle yuvarlak hareketlerle rendeleyin. Bu sayede çok küçük soğanlar elde edeceksiniz. Lütfen soğanı rondoya atmayın çünkü rondonun bıçağı soğanı acılaştırıyor. Soğanın suyunu hiç süzmeden üzerine çekilmiş ekmekleri ekleyin ve karıştırın.

Islanmış ekmeklerin üzerine kıymayı, sıvıyağı,karbonatı,tuz ve karabiberi ekleyin. Şimdi köftenizi yoğurmaya başlayabilirsiniz. Köfte harcı macun gibi olana kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun. Ardından üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3 saat en fazla bir gece dinlendirin. Köfte harcınız dinlendikçe güzelleşecektir. Ben 3 saat dinlendirip şekillendirdim.

Şekillendirirken ceviz büyüklüğünde parçalar koparın iki elinizin arasında gezdirip sıkın. Toparlanan köfteyi yuvarlayın ve üzerine basıp inceltin. İnce yapmanız önemli çünkü köfteler pişerken şişip küçülecekler. Kalın yaparsanız içi çiğ kalır. Bu kopardığınız parçaları sıkmaya ve şekil vermeye her köfte için en az 40-50 saniye zaman ayırmanız gerekli. Tüm harca aynı işlemi yapıp porsiyonlamayı bitirin. Benim bu malzemelerle 35 tane köftem çıktı.

İzli döküm tavayı ocağın büyük gözüne koyup iyice ısıtın. Tavadan dumanlar çıkmaya başlayınca köfteleri tavaya dizin. Dikkat tavayı yağlamıyoruz köfteler kendi yağıyla pişecek. Tavanın bir kenarına da közlemek istediğiniz sebzeleri dizin. En önemli aşamalardan biri de pişirme aşaması.

Dizdiğiniz köfteyi yaklaşık 1 dakika sonra çevirin. Diğer yüzü de kızarınca tavanın altını kısık ateşe alın 40-50 saniyede bir köfteleri sürekli çevirerek toplamda 5-6 dakika pişirin. Bu sayede hem dışları yanmayacak hem de içleri güzelce pişecek.

Tüm köfteler için aynı işlemleri yapın. Köfteler bitince tavada kalan yağın üzerine ekmek dilimleri dizip tavadaki lezzetli yağ ile ekmeklerinizi kızartın.

BU TARİFİN İPUCU

Bu köfteyi dilerseniz mangalda da pişirebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 1 )
  • Kübra
    4.9.2020-12:7:31
    Pamuk gibi oldu kardeşim bayıldı. Teşekkür ederim tarif için ♥️
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun