ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
İçli Köfte Böreği
İçli Köfte Böreği
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

YOK BÖYLE BİR LEZZET

  • KAÇ KİŞİLİK
    15 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

İçli Köfte Böreği için Malzemeler

    5 tane yufka
    1 çay bardağı ince bulgur
    1 çay bardağı sıcak su
    3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
    300gr yağsız kıyma
    1 orta boy soğan
    1 çay bardağı iri kıyım ceviz
    1 tutam maydanoz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    Sosu için:
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı su
    Dışı için:
    1 su bardağı galeta unu

Nasıl Yapılır?

Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatıp kabarması için bir kenara alın. Bu sırada tavaya sıvıyağ alıp üzerine çok küçük doğranmış soğanı ekleyin. Soğan iyice yumuşayıp rengi dönünce kıymayı ekleyin. Üzerine tuzunu atıp kaşığın tersiyle eze eze kıymayı kavurun. Kıyma suyunu salıp çekince karabiberini, cevizini ve maydanozunu ekleyip altını kapatın. Ayrı bir kaba soğuması için aktarın.

Bir kasenin içinde su ve sıvıyağ ile sosu hazırlayın. Yufkanızı üçgen parçalara bölün. Eğer yufkanız küçükse 8 büyükse 12 parçaya ayırın. Bir parça yufkanın üzerine 1 kaşık sos döküp fırçayla sürün. Üzerine bir parça yufka kapatıp ona da 1 kaşık sos döküp fırçayla sürün. 1-1,5 yemek kaşığı kadar iç harç koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Kalan sosu bir tabağa alın üzerine çok az sıvı yağ ekleyin karıştırın. Sardığınız börekleri önce yağlı karışıma sonra galeta ununa bulayıp tepsiye alın. 200c fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

İsterseniz böreklerin bir kısmını buzluğa kaldırıp yiyeceğiniz zaman pişirebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

İsterseniz böreklerin bir kısmını buzluğa kaldırıp yiyeceğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun