ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Katmer Poğaça
Katmer Poğaça
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BU POĞAÇA KAT KAT

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Katmer Poğaça için Malzemeler

    1 paket kuru maya (yada yarım paket yaş maya)
    2 yemek kaşığı şeker
    1 su bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    1 yumurta akı
    Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    4-4 buçuk su bardağı un
    Aralarına sürmek için 100 gr tereyağ
    Üzerine yumurta sarısı
    İçine peynir maydanoz

Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabınıza maya ,şeker, süt ve suyu alın. Maya ve şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerini 2 bardak unla kapatıp 15-20 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Maya kabarınca bir çırpıcıyla karıştırın. Yumurta akını ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine kalan unu ve tuzu ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.

Mayası gelen hamuru tezgaha alıp küçük bezelere ayırın. Ben 16 tane beze yaptım. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bir tabağa un serpin. Açtığınız bezenin ilkini koyun. Üzerine yumuşak tereyağı sürün. Toplamda 8 bezeyi bu şekilde açıp üst üste koyarak her katı yağlayın. 8. bezeyi yağlamayın. Diğer 8 bezeyi de ayrı bir tabakta aynı şekilde hazırlayın. Üzerine strech film kapatıp hamurları buzdolabında 45-50 dakika bekletin.

Yağı donan hamurları tezgahınızda azar azar unlayarak açın. Bir bıçakla hamuru videodaki gibi kesin. Geniş taraflara iç malzemeyi koyup çok sıkmadan rulo yaparak sarın.

Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika tepsi mayası için bekletin. 180c fırında iyice kızarana kadar pişirin. Kat kat kabaran katmer poğaçalarınız servise hazır

BU TARİFİN İPUCU

Poğaçalarınızı ilk sıcağı çıktıktan sonra ılıkken tüketmenizi tavsiye ederim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun