ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

PORTAKAL BU YEMEĞE ÇOK YAKIŞIYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Zeytinyağlı Portakallı Pırasa için Malzemeler

    4-5 adet pırasa
    1 adet havuç
    1 yemek kaşığı pirinç
    2 küp şeker
    2 çay kaşığı tuz
    1 limon suyu
    1 portakal kabuğu rendesi
    1 portakalın suyu
    2 çay bardağı sıcak su
    Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Pırasaları ayıklayıp verev şekilde doğrayın. Havucu temizleyip onu da verev doğrayın. Pırasa soğangillerden olduğu için ben soğan kullanmadım arzu ederseniz siz kullanabilirsiniz. Tencereye zeytin yağını alıp havuçları hafif rengi dönene kadar kavurun. Üzerine pırasaları ekleyin ve rahat kavurmak için bu aşamada tuzunu, şekerini atın.

Pırasalar sönene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Pırasalar sönünce pirinci ekleyin. Ardından portakal kabuğu, limon suyu, portakal suyu ve sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.. Ara sıra suyunu kontrol edin çok azalırsa sıcak su takviyesi yapın.

Ortalama 30-40 dakika da yemeğiniz pişecektir. Ben normalde bu yemeği düdüklü tencerede pişiriyorum bana çok daha hızlı ve pratik geliyor. Düdüklü tencere kullanmaktan çekinenler için bu defa normal tencerede yaptım.

BU TARİFİN İPUCU

Pişen yemeğinizi mümkünse bir gün boyunca tenceresinde soğutun ertesi gün servis kabına alın. Tüm zeytinyağlı yemekler bir gün dinlenince çok daha lezzetli olur bunu unutmayın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun