ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Bal Kabaklı Pasta
Bal Kabaklı Pasta
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BAL KABAĞI SEVMEYEN KALMAYACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    60 Dakika

Bal Kabaklı Pasta için Malzemeler

    1 kg temizlenip doğranmış bal kabağı
    1.5 su bardağı şeker
    1.5 su bardağı su
    Muhallebisi için
    3 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı nişasta (mısır yada patates nişastası)
    1 su bardağı şeker
    1 tane yumurta
    1 paket vanilya
    1 lt süt

    Tabanı için:
    1.5 paket yulaflı bisküvi
    100 gr fındık
    100 gr eritilmiş tereyağı

Nasıl Yapılır?

Bal kabaklarını pişirerek işe başlıyoruz. Uygun bir tencereye bal kabaklarını, şekeri ve suyu alın. Kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Ardından bir ezici yada blender yardımıyla ezin. Bir kabın içine alıp soğumaya bırakın.

Taban için bisküvilerle fındıkları robottan geçirin. Üzerine eritilmiş ve soğumuş tereyağını döküp karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına eşit bir kalınlıkta dağıtın. Elinizle sıkı sıkı bastırın. Dinlenmesi için buzluğa kaldırın.

Şimdi muhallebiyi pişirebilirsiniz. Tencereye un, nişasta ve şekeri alın. Sütün bir kısmını ekleyip bir tel yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin onu da iyice karışana kadar çırpın. Kalan sütü de ekleyip sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirmeye başlayın. Katılaşmaya başlayınca vanilyasını ekleyin. Göz göz olup kaynayınca ateşten alın.

Sıra geldi katmanları birleştirmeye. Buzluktan tabanı çıkarın. Üzerine 2-3 kaşık bal kabağı püresi ekleyip her yerine gelecek şekilde yayın. Muhallebiyi ekleyip üzerini düzleyin. Muhallebinin kabuk tutması ve biraz katılaşması için 1 saat oda sıcaklığında 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. İyice soğuyunca kalan bal kabağını üzerine ekleyin. Bir spatula yardımıyla iyice düzleyin. Tercihen 1 gece ama vakit yoksa 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

BU TARİFİN İPUCU

Servis sırasında üzerini ceviz, fındık, badem ile süsleyebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun