ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Etli Kapuska
Etli Kapuska
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Etli Kapuska için Malzemeler

    Yarım kilo kadar lahana
    1 soğan
    250 gr kuşbaşı doğranmış et
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Yarım kase pirinç (veya bulgur)
    5-6 kaşık sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Sıcak su

Nasıl Yapılır?

Bu yemeği pişirmek için düdüklü tencere kullanıyorum. Arzu ederseniz normal tencere kullanarak daha uzun sürede pişirebilirsiniz.

Tencereye yağı alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğan yumuşayınca etleri ekleyin. Etlerin hepsi aynı renk olana kadar kavurun. Üzerine salçaları ekleyin. Salçaların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

İnce ince kıydığınız lahanaları tencereye alın. Üzerine tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanaların hacmi yarıya inene kadar kavurup üzerine pul biberini atın. Lahana tatlımsı bir sebze olduğu için biber salçası ve pul biberle tatlı acı dengesini kurmuş olacaksınız.

Üzerine pirincini atın. Lahanalarla aynı hizaya gelecek kadar sıcak suyunu ekleyin. Bu aşamada karıştırmayın pirinçler dibe inmesin. Kapağını kapatıp buhar çıkışı başladıktan sonra kısık ateşe alıp 15 dakika pişirin.

Süre sonunda kapağı açın ve bu şekilde 1-2 dakika kapak açık olarak kaynatın. Bu sayede hem tadı hem de suyu özleşir. Artık kapuska yemeğiniz servise hazır.

BU TARİFİN İPUCU

Yemeğinizin dibinin hafif yanması çok daha lezzetli olmasını sağlar.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun