ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Havuçlu Cevizli Kek
Havuçlu Cevizli Kek
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BİLDİĞİNİZ BÜTÜN TARİFLERİ UNUTUN

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Havuçlu Cevizli Kek için Malzemeler

    4 tane orta boy yumurta
    1 buçuk bardak esmer şeker
    100 ml krema
    200ml süt
    1 su bardağı erimiş tereyağı
    4 yemek kaşığı mısır nişastası
    3 buçuk bardak un
    1 kase ceviz
    2 orta boy havuç
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın

Nasıl Yapılır?

Mikserinizin kabına yumurtaları ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine kremayı, sütü ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından un eleğinin içine nişasta, kabartma tozu , vanilya, tarçın ve 2 bardak unu ekleyip eleyerek ekleyin.

İyice karıştıktan sonra 1,5 bardak unu da eleyerek ekleyin. Cevizleri bıçakla dişe gelir kıvamda kıyın kek karışımına ekleyin. Havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyip suyunu sıkarak ekleyin ve spatula ile alttan üste katlayarak karıştırın.

Dikdörtgen fırın kabını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Unlarken biraz da tarçın eklerseniz aromayı kuvvetlendirirsiniz. Fazla unu fırın kabını tezgaha vurarak boşaltın. Kek hamurunu fırın kabına boşaltıp üzerini düzleyin. İçindeki fazla havanın çıkması için tezgaha 3-4 defa vurduktan sonra 180c fırında pişirin.Pişen kekinizi 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Benim fırınımda 50 dakika da pişti siz kendi fırınınıza göre takip edin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun