ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Bolonez Soslu Makarna
Bolonez Soslu Makarna
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BU TARİF FAVORİNİZ OLACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    2 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Bolonez Soslu Makarna için Malzemeler

    200gr orta yağlı kıyma
    1 tane soğan
    2 diş sarımsak
    Bir parça kereviz sapı
    1 tane havuç
    1 yemek kaşığı salça
    3-4 yemek kaşığı sirke
    2 tane olgun domatesin rendesi
    1 çay kaşığı tuz
    Muskat
    karabiber
    kimyon
    defne yaprağı
    kekik
    1 bardak sıcak su
    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    İstediğiniz makarna

Nasıl Yapılır?

Tavaya zeytinyağını alın. Yağ ısınınca çok küçük doğradığınız soğanı kavurun. Üzerine havuç, sarımsak rendesi ve küçük küçük doğradığınız kereviz sapını ekleyin. Ardından kıymayı kavurun.

Kıymayı kavururken tuzunu da atın daha rahat kavrulur. Ardından tavanın altını harlı ateşe alıp sirkeyi ekleyin hızlıca çektirin. Orijinalde bu aşamada kırmızı şarap eklenip çektirilir. Alkol kullanmayanlar sirkeyle yapabilir.

Şimdi tavaya salçayı alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin. Domates suyunu bir miktar çekince baharatlarını ve suyunu ekleyip kapağını kapatın. Orijinalde et suyu ile pişirilir ama bana o şekilde ağır geldiği için normal suyla pişiriyorum.

Sosunuz pişmeye yakınken makarnanızı da haşlayıp hazır edin. Sos pişince makarna üzerine alıp servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Bolonez sos pişirmenin en önemli püf noktası kısık ateşte uzun sürede pişirmektir. Bu sayede kıymanın yağının lezzetinden en üst seviyede faydalanırsınız.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun