ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği

ÇITIR ÇITIR BİR BÖREK

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Sarıyer Böreği için Malzemeler

    12 tane baklavalık yufka
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 tane soğan
    250gr az yağlı kıyma
    1 yemek kaşığı çam fıstığı
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı tuz
    Karabiber ve kimyon
    50gr tereyağ
    Yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Kuş üzümünü bir kasede sıcak suyla ıslatıp kabarmaya bırakıyoruz. Tavaya sıvı yağı alıp çok küçük doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Kıymanın kolay kavrulması için bu aşamada tuzunu atıyoruz ve kaşıkla eze eze topak kalmamasına dikkat ediyoruz.

Fıstıkları da tavaya alıp kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ve suyunu süzdüğümüz kuş üzümlerini de ekleyip bir tur daha kavurup soğuması için bir kenara alıyoruz. Tereyağını da eritip bir kaseye alıp soğutuyoruz.

Tezgaha bir tane baklavalık yufka alıp 1 kaşık tereyağı ile yağlıyoruz. Bu şekilde üst üste yağlayarak 4 kat yufka hazırlıyoruz 4.katı yağlamıyoruz. Bu kata iç harcı her yere gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Uç kısımdan çok sıkmadan rulo yapıp kol böreği şeklinde ikiye kıvırıp tepsiye alıyoruz.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz. Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip çırpıyoruz ve böreklerin üzerine sürüyoruz. Üzerine çörek otu serpip 200c fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu böreği taze taze tüketmenizi tavsiye ederim

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun