ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tavuklu Sebze Çorbası
Tavuklu Sebze Çorbası
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

EFSANE LEZZETİNE HAYRAN KALACAKSINIZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Tavuklu Sebze Çorbası için Malzemeler

    1 adet tavuk but (kemiksiz ve derisiz)
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    1 adet pırasa
    5-6 adet taze fasulye
    1 adet kereviz sapı
    2 diş sarımsak
    1 adet kabak
    1 adet patates
    1 lt sıcak su
    1 tatlı kaşığı tuz
    5-6 kaşık zeytinyağ

Nasıl Yapılır?

Ben bu çorbayı hep düdüklü tencerede yapıyorum ama isterseniz normal tencerede de yapabilirsiniz. Tencereye yağın bir kısmını alın. Isınınca irice doğradığınız tavuk etlerini ekleyip kavurun. Tavuk iyice kavrulunca bir tabağa alın.

Kalan yağı tencereye ilave edin. İrice doğradığınız soğanı kavurmaya başlayın. Ardından havucu ekleyip onu da 1-2 dakika kavurun. Yine irice doğradığınız pırasa, kereviz sapı, fasulye ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika sonra kabak ve patatesi de ekleyin. Sebzeler hafif karamelize olunca sıcak suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencere kullanıyorsanız buhar çıkışı başladıktan sonra kısık ateşe alıp 15 dakika pişirin. Normal tencere kullanacaksanız kontrollü bir şekilde pişirin.

Pişen çorbayı blendırdan geçirin. Tereyağında kızdırılmış pul biber ile üzerini süsleyin.

BU TARİFİN İPUCU

Arzu ederseniz servis sırasında krema ilave edebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun