ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
EV YAPIMI YOĞURT
EV YAPIMI YOĞURT

YOĞURDU EVDE YAPMAK ÇOK KOLAY

  • KAÇ KİŞİLİK
    12 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    0 Dakika

EV YAPIMI YOĞURT için Malzemeler

    5lt süt
    2 yemek kaşığı ev yoğurdu

Nasıl Yapılır?

Sütü tencereye alıp kaynatmaya başlayın. Kaynama noktasına gelip kabarınca altını kısık ateşe alın ve 15 dakika pişirin. Sürenin sonunda oda ısısına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra üzerinde biriken kaymağı alın ve kahvaltıda tüketmek için buzdolabına kaldırın. Sütün 3 litresini ayrı bir tencereye alıp ısıtın. Kalan sütü içmek için ayırın. Eğer 5 lt sütle yoğurt yapacaksanız mayayı 4 kaşık kullanabilirsiniz.

Isınan sütün 40-41 dereceye gelmesi yeterlidir. Dereceniz yoksa benim gibi küçük parmağınızı süte batırıp normal tempoda 8e kadar sayın. Tam 8 dediğinizde parmağınız yanıyorsa sütünüz doğru ısıdadır. Mayalık yoğurdun üzerine sütten biraz alıp karıştırın. Isıttığınız süte ekleyin. Tencerenin üzerine bir süzgeç koyun uygun bir örtüyle tencereyi sarın. Yazın 3-4 saat kışın 7-8 saat bekletmek yeterlidir. Mayalanan yoğurdun örtüsünü açıp kapağını kapatmadan buzdolabına kaldırın ve bir gün boyunca yoğurdu buzdolabında dinlendirin.

BU TARİFİN İPUCU

Mayaladığınız yoğurdun homojen bir kıvama gelmesi için yemeden önce mutlaka buzdolabında 24 saat dinlendirin

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun