ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Ispanaklı Gül Börek
Ispanaklı Gül Börek
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

PAMUK KADAR YUMUŞAK BİR BÖREK

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    25 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Ispanaklı Gül Börek için Malzemeler

    5 adet yufka (mümkünse yufkacıdan günlük taze yufka)
    İç Harcı İçin:
    4-5 kaşık sıvıyağ
    1 adet soğan
    1 kg ıspanak
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Sosu İçin:
    2 yumurta
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı süt
    Üzeri İçin:
    1 yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

İç harcı hazırlamak için tavaya sıvıyağı alıp küçük küçük doğradığınız soğanları yumuşayana kadar kavurun. Üzerine temizlenmiş, kurutulmuş ve küçük doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun. Ispanak tüm suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çeken harcınıza baharatları ekleyip soğuması için ayrı bir kaba alın.

Sos malzemelerini bir kaseye alıp iyice karıştırın. Yufkaları dörde bölerek hazırlayın. Bir parça yufkaya fırçayla hazırladığınız sostan sürün. Soğuyan ıspanaklı harcı yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın. Geniş taraftan başlayarak gevşek bir şekilde rulo yapın. Yaptığınız ruloyu yine gevşek bir şekilde kendi etrafında sarın ucunu altına gizleyip tepsiye alın. Böreklerinizi sıkı sararsanız pişerken oluşacak genleşmeye imkan vermemiş olursunuz bu yüzden börekleriniz sert olur.

Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayın. Kalan börek sosuna bir tane yumurta sarısını ekleyip çırpın böreklerin üzerine sürün. 200c de ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Pişen böreğinizi fırından alın üzerine bir bez örtüp ılımasını bekleyin ve servis yapın. Üzerini örterek böreklerin yumuşaklığını koruyabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun