ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Leopar Poğaça
Leopar Poğaça

BU POĞAÇANIN ŞIKLIĞI OLAY

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    65 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Leopar Poğaça için Malzemeler

    Hamuru için:
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 bardak+2 yemek kaşığı un

  • İçi için:
  • Peynir ve maydanoz

  • Üzeri için:
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • Yarım paket instant maya
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik ılık su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına maya, şeker, su ve sütü alarak karıştıralım. Üzerine unun yarısını döküp karıştırmadan 10 dakika bekletelim. Beklettikten sonra elimizle iyice karıştırıp kalan unu üzerine ekleyip tuzunu atalım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini bir poşetle kapatıp 45 dakika hamurumuzu dinlendirelim.

Hamur dinlenirken bizde üzerine süreceğimiz karışımı hazırlıyoruz. Bir kaseye pirinç unu, maya, şeker ve tuzu alıp azar azar ılık su ve yağını ekleyip katı kıvamlı bir karışım elde ediyoruz. Çok sulu yaparsak karışım hamurun üzerinden akar gider.

Dinlenen hamurdan parçalar koparıp iç harcını koyarak tepsiye diziyoruz. Üzerini örtüp 10 dakika tepsi mayası için dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurların üzerine eşit bir şekilde hazırladığımız karışımı sürüp 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Pişirdiğiniz gün tüketmenizi tavsiye ederim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun