ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Napolyon Bonapart Tatlısı
Napolyon Bonapart Tatlısı

BU TATLI ÇOK HAFİF

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Napolyon Bonapart Tatlısı için Malzemeler

    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    1 lt süt
    1 tane yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket süt kreması
    1 yemek kaşığı haşhaş
    Karameli için
    1 çay bardağı toz şeker
    1 paket süt kreması

Nasıl Yapılır?

Tencereye un ve şekeri alın. Karıştırarak üzerine sütü ve yumurtayı ekleyin hiç topaklanma kalmasın. Tencereyi ocağa alın sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.

Pişen muhallebiyi kenara alın vanilyayı ekleyin. Ardından oda sıcaklığındaki kremayı sürekli karıştırarak muhallebiye yedirin. Haşhaşı da ekledikten sonra kaselere paylaştırın.

Şimdi karameli yapabilirsiniz. Bir tavaya toz şekeri alın. Şeker eriyene kadar bekleyin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi olunca oda sıcaklığındaki kremayı sürekli karıştırarak ekleyin. Kaynayıp kıvam alana kadar çektirin. 5 dakika soğuması için kenara alın.

Hafif soğuyunca tatlıların üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelen tatlınızı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

İsterseniz tatlınızı meyve sosuyla da servis yapabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun