ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Oreolu Magnolia
Oreolu Magnolia
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

DAHA İYİSİ YOK

  • KAÇ KİŞİLİK
    5 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Oreolu Magnolia için Malzemeler

    500 ml süt
    80 gr beyaz çikolata
    25 gr mısır nişastası (1 tepeleme yemek kaşığı)
    30 gr un (1 tepeleme yemek kaşığı)
    Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 paket çiğ krema
    1 kase çekilmiş oreo bisküvi
    Muz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle cam bir kabı buzlukta soğumaya bırakıyoruz. Bu kabı daha sonra tarifimizin altın dokunuşu için kullanacağız.

Sos tenceremize nişasta, un, süt ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurta sarısını da ekliyoruz. Ocağın üzerine alıyoruz.Kıvam alana kadar orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Ardından ocaktan alıp çikolata, tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Karışımı ılınması için bir kenara alıyoruz.

Bisküvileri mutfak robotundan geçiriyoruz. Bu sırada buzluktan çıkardığımız soğuk cam kapta soğuk kremayı hacminin üç katına gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Bu aşamada mikserinizin hızlı olması işinizi kolaylaştırır. Kabarttığımız kremayı pişirdiğimiz karışıma bir çırpma teli yardımıyla yediriyoruz.

Sunum kasemizin dibine oreo bisküviden bir kaşık alıyoruz. Kenarlara dilimlediğimiz muzları diziyoruz. Hazırladığımız magnolia karışımını kabın yarısına kadar dolduruyoruz. Üzerine tekrar bisküvili karışımdan ekliyoruz.

Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Benim 5 tane servisim çıktı. Sizin servis kabınızın büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir. En az 2 saat buzdolabında beklettiğimiz tatlılarımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Kremayı mutlaka soğuk cam kapta çırpın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF