ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

AĞIZDA DAĞILAN DOKUSUYLA

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Tuzlu Kurabiye için Malzemeler

    100gr oda sıcaklığında tereyağı
    1 çay bardağı zeytinyağı (100ml)
    1 yumurta akı (sarısı üzerine)
    2 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    3 bardak+2 kaşık un (200ml bardak ölçüsü)

Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurma kabına tereyağı ve zeytinyağını alın. İyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve sirrkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine unun yarısını ekleyin. Tuz ve kabartma tozunu unun üzerine atın ki eşit dağılsın. Biraz karıştırdıktan sonra kalan unu da ekleyip hamur kabını bırakana kadar yoğurun.

Her unun özlenme oranı farklıdır. Siz 3 bardak undan sonra kalan unu gerekliyse ekleyin. Hazır olan hamurun üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Ardından istediğiniz şekli verip tepsiye dizin. İsterseniz benim gibi karışık şekilli de yapabilirsiniz.

Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine bir tatlı kaşığı pekmez eklenmiş yumurta sarısı sürüp 180c fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. İyice soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Hamurumuz oldukça kırılgan ve narin bir hamur olduğu için şekil verirken yumuşak davranmaya dikkat edin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun