ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
CEVİZPARE TATLISI
CEVİZPARE TATLISI

ŞEKERPARENİN KIZ KARDEŞİYLE TANIŞIN

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

CEVİZPARE TATLISI için Malzemeler

  • Su bardağı ölçüsü 200ml
  • Çay bardağı ölçüsü 100ml
  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
  • Hamuru için:
  • 100gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbet için şeker ve suyu ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alın. 10 dakika dolunca limonunu damlatın. 13 dakika dolunca ocaktan alıp soğuması için ayrı bir kaba aktarın. Şimdi hamur için tereyağı, sıvı yağı ve yumurtaları kabınıza alıp karıştırın. Üzerine irmiği ve çekilmiş cevizi ekleyin. Biraz karıştırıp unun bir kısmını, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hafifçe yağlamış tepsiye ceviz kadar parçaları sıkıca yuvarlayıp dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp cevizleri yerleştirin. 180c fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıya oda sıcaklığına gelmiş şerbeti bir kepçeyle dökün. Şerbetini çekmesi için dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Tatlınızı iyice soğuduktan sonra üzeri kapalı bir kapta saklayın

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun