ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ali Nazik
Ali Nazik

KEBAPÇIYA GİTMEDENDE ALİ NAZİK YENİLEBİLİR

  • KAÇ KİŞİLİK
    3 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Ali Nazik için Malzemeler

  • 350gr çok küçük doğranmış et
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 tane kemer patlıcanı
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

  • Üzeri için:
  • 2 domates
  • 4 biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Nasıl Yapılır?

Patlıcanlarımızı mümkünse ateşte mümkün değilse fırında közleyip soyarak bir süzgece alalım. Uygun bir tencereye sıvıyağ ve etimizi alıp yüksek ateşte kavuralım. Et suyunu salınca kapağını kapatıp ateşi de yarım yapıp kendi suyunda 10 dakika pişirelim.

Bu sırada biber ve domatesleri fırında 230c de közlenmeye yollayalım. Patlıcanı ve sarımsağı küçük küçük kıyalım. Etler suyunu çekince kapağını açıp kavurmaya devam edelim. Üzerine baharatlarını ve tuzunu atıp 5 dakika kavuralım.

Bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ alıp sarımsakları ve patlıcanları çevirelim. Üzerine tuzunu atalım iyice ısınınca ateşten alalım. Yavaş yavaş yoğurdunu ekleyelim. Birden hepsini eklersek yoğurt kesilebilir kaşık kaşık yedirmek en iyisi. Ali Nazik kebabını dışarıda yediğimizde bakır tabağı ısıtıp o tabakta servis yaparlar. Evde bu imkanımız olmadığı için bizde bu şekilde ısıtmış oluyoruz. Bir tabağa yoğurtlu patlıcanı alalım. Üzerine etleri alalım. Fırında közlediğimiz domates ve biberleri kenarlara dizelim. Eti kavurduğumuz tencerede tereyağını eritip kaşıkla savurtarak köpürtelim ve Ali Nazik kebabının üzerine gezdirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Tuzu en başta eklerseniz yoğurt kesilebilir bu yüzden en son ekliyoruz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun