ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Anne Poğaçası
Anne Poğaçası

MİSS GİBİ ANNE ELİNDEN ÇIKMIŞ GİBİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Anne Poğaçası için Malzemeler

  • 125gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 buçuk - 5 bardak un

Nasıl Yapılır?

Kabımıza tereyağ , sıvı yağ ve yumurtaları alıp karıştıralım. Üzerine yoğurt ve şekeri ekleyelim. Ardından 1 bardak un ekleyip tuzunu atalım ve karıştıralım. Tekrar un ekleyip karbonat ve kabartma tozunu atalım yoğurmaya başlayalım. Unu kademe kademe ekleyelim ve elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Ben size 4,5-5 bardak un yazdım ama sizin yumurta büyüklüğünüz ve yoğurdunuzun sululuk oranı un miktarını değiştirir. Hamur elinize yapışmayı bırakınca daha fazla un eklemeyin.

Hazır olan hamurunuzu istediğiniz iç malzemeyle doldurup şekillendirin. Ben ayırdığım yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip öyle sürdüm. Siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.

180c fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Yumuşacık poğaçamız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Ertesi güne kalan poğaçaları bir tavada kısık ateşte kapak kapatarak ısıtıp ilk an ki tazeliğinde tüketebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun