ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Arnavut Böreği
Arnavut Böreği

ÇITIR ÇITIR BİR BÖREK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    45 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Arnavut Böreği için Malzemeler

  • Hamuru için:
  • 5 bardak un (560gr)
  • 350ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke

  • İç harcı için:
  • 250gr orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
    karabiber
    kırmızı toz biber ve pulbiber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Aralarına sürmek için:
  • 125gr tereyağ (veya margarin)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Un, tuz, su ve sirkeyi bir kaba alıp iyice karıştıralım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım. Üzerine bir poşet örtüp dinlenmeye bırakalım. Bu sırada iç harcı hazırlayalım. Ben kıymalı patatesli yaptım ama siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Yanılmıyorsam orijinali pırasalı oluyor.

Tavamıza yağ alıp soğanları iyice yumuşayana kadar kavuralım. Üzerine kıymamızı ve tuzu ekleyip kıyma tamamen suyunu çekene kadar kavuralım. Ardından rendelediğimiz patatesi ve baharatları ekleyip bir dakika daha kavuralım. Maydanozu ekleyip ocaktan alalım ve soğutalım.

Böreğimizin aralarına süreceğimiz yağı da eritip soğutalım. Dinlenen hamuru iki parçaya bölelim. Arnavut böreğini iki farklı yöntemle yapıyorlar. Ben bugün size ikisini de gösterdim. Hangisi kolayınıza gelirse o şekilde yapabilirsiniz. Böldüğümüz hamurlardan birini tek beze yapıp kenara alalım.

Diğer hamuru 6 parçaya bölelim. İsterseniz 8 parçaya da bölebilirsiniz. Her birini beze yapalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları bir tabağın üzerine alıp aralarını iki kaşık yağ ile yağlayalım.

Ayırdığımız büyük hamuru oklava ile açalım ve videoda görüldüğü şekilde ortasına bir kase koyup kenarlarını 8 parçaya bölelim. Ortadan başlayarak her katı yağlayalım. İki hamurda da en üst katı yağlamıyoruz. Hamurları bu şekilde yarım saat dinlendirelim. 35cm lik bir tepsiyi hafifçe yağlayalım.

Dinlenen hamuru elimizle tepsi büyüklüğünde açalım. Ben tabana tek parçadan yaptığım hamuru serdim. Çünkü onun katları daha fazlaydı. Hamuru tepsiye serince kenarında çok fazlalık kalıyorsa bıçakla kesip alın.

İç harcı yayıp diğer hamuru aynı şekilde büyütüp üzerine kapatın. Kalan yağı böreğin üzerine dökelim. Ortasına bir kase koyup böreği dilimleyelim. 180-200c fırında kızarana kadar pişirelim. Çıtır çıtır arnavut böreğimiz servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Hamuru dinlendirmeniz rahat açılması için çok önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun