ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Aşure
Aşure

HER PÜF NOKTASINI SİZİN İÇİN YAZDIK

  • KAÇ KİŞİLİK
    20 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    90 Dakika

Aşure için Malzemeler

  • 2 bardak buğday
  • 1 buçuk bardak nohut
  • 1 buçuk bardak kuru fasulye
  • 300gr kayısı
  • 300gr üzüm
  • 15 tane incir
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kase çiğ badem
  • 10 tane karanfil
  • 2 kabuk tarçın
  • 2 portakal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 5 bardak şeker
  • Bol bol sıcak su

    Süslemek için:
  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Ceviz
  • Çam fıstığı
  • Nar

Nasıl Yapılır?

Aşure hazırlığına akşamdan başlamalısınız. Kullanacağınız buğdayı, nohutu ve kuru fasulyeyi akşamdan yıkayıp ılık suya bırakın. Kayısıları, incirleri, üzümleri ve bademleri de yıkayıp ılık suyun içine bırakın.Ertesi gün buğdayı aşure tencerenize alıp üzerine su ekleyerek kaynatmaya başlayın.

Diğer taraftan düdüklü tencereye nohut ve kuru fasulyeyi alıp yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakikada pişecektir. Pişen bakliyatları suyuyla birlikte buğdayla karıştırıp kaynatmaya devam edin. Bu arada suya koyduğunuz kayısıları doğrayın. Üzümün suyunu süzün. İncirlerin iç çekirdeklerini bıçakla sıyırın sadece kabuklarını alın. Çünkü incir çekirdekleri aşurenizi karartabilir. Bademlerin kabuklarını soyun.

Hazır olan yemişleri de tencereye ekleyin. Bi taşım kaynadıktan sonra pirinci de tencereye alın. Bu sırada ara ara karıştırmayı hiç ihmal etmeyin tencerenin dibi tutmasın. Soyduğunuz bademleri de tencereye alın. Bu arada aşurenizin suyu çok azalırsa ara ara kaynar su takviyesi yapabilirsiniz.

Bir cezvede karanfil ve tarçını bir taşım kaynatın. Suyunu süzerek aşurenize ekleyin. Portakalın kabuklarını rendeleyin suyunu sıkın ve onu da tencerenize ekleyin. Bir miktar kaynattıktan sonra şekerini, tuzunu ve vanilyasını ekleyin.

Aşureniz toplamda 1,5 saat kaynamış olacak. Kıvamını bulan aşurenizi ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Üzeri kabuk tutacak kadar soğuttuktan sonra süslemesini yapın. Şimdiden herkesin aşuresini Allah kabul etsin.

BU TARİFİN İPUCU

Aşurenizin rengi önemlidir. Aşurenizi karartacak üzünler eklemekten kaçının.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun