ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ayran Aşı Çorbası
Ayran Aşı Çorbası

İSTER SICAK İSTER SOĞUK TÜKETİN

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Ayran Aşı Çorbası için Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
  • 1 su bardağı buğday (akşamdan ıslatılmış)
  • 250 gram yoğurt
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet taze nane
  • 5 su bardağı soğuk su

Nasıl Yapılır?

Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip soğutun. Nohutu da aynı şekilde haşlayıp soğutun. Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın.

Ardından haşlanmış nohudu, pişirdiğiniz buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuk suyu ve haşladığınız buğdayın suyundan yavaş yavaş ekleyerek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarladıktan sonra naneyi de ekleyin.

BU TARİFİN İPUCU

Buğday ve nohutu pişirirken düdüklü tencere kullanmak işinizi kolaylaştırır.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun