ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Baklava
Baklava

ÇITIR ÇITIR BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTASI BURADA

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    45 Dakika
  • PİŞİRME
    75 Dakika

Baklava için Malzemeler

  • Hamuru için:
  • 1 yumurta (oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
  • 1 çay bardağı su (100ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)
  • 50 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4
    5 su bardağı un (su bardağı ölçüsü 200ml)

  • Açmak için buğday nişastası

  • Üzeri için 250gr eritilmiş tereyağ

  • Arasına 250gr bıçakla kıyılmış ceviz

  • Şerbeti:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Nasıl Yapılır?

Baklavamızın hamuru için önce sıvı malzemeleri karıştıralım sonra yavaş yavaş ununu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 10 dakika kadar yoğurup 50 gr lık bezelere ayıralım. Benim tezgahım çok büyük olmadığı için ben 50 gr beze yaptım sizin tezgahınız büyükse 100 gr lık da yapabilirsiniz. Bende 17 beze hamur çıktı. Bezelerimizi yuvarlayıp buğday nişastasına bulayalım bir tepsiye dizelim ve buzdolabına kaldıralım. Mümkünse bir gece mümkün değilse 2-3 saat dinlendirelim. Baklava hamurunun yoğrulma süresi ve dinlenmesi açarken işinizi kolaylaştıracaktır. Ben 3 saat dinlendirip açtım.

Tezgahımıza ve bezemizin üzerine nişasta alıp açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Açma sırasında gereğinden fazla nişasta kullanmak yufkayı kurutur , az kullanırsanız da yufkanız açarken yapışır. Nişastayı atarkende elinizle püskürtür gibi atmanız gerekiyor. Öbek öbek atmamaya özen gösterin. Tepsiyi bol tereyağ ile yağlayıp açtığınız bezeleri dizin.

Yufka tepsiden büyükse tepsiyi üzerine koyarak kenardaki fazlalıkları alıp aralara serpiştirin. Bezelerin yarısına gelince 250gr kadar bıçakla kıyılmış cevizi arasına serin. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp üst üste serin. Ben son üç bezem kalınca şerbetimi ocağa koydum. Çünkü şerbeti ılık olarak dökeceğim.

Şerbetimizi 25 dakika kadar orta ateşte kaynatacağız. Ocaktan almadan 4-5 dakika önce limonunu sıkacağız. Şerbet ne sulu ne de çok koyu olacak. Bezeler bitince kesmeye başlarken tereyağını da eritmeye alalım biz baklavamızı keserken oda eriyip ılıklaşsın. Çok kaynar olursa hamurları haşlar buna dikkat edelim. Ben baklavamı yıldız kesim yaptım sizde istediğiniz gibi kesip tereyağını her yerine dökün.

Tereyağının üzerindeki köpükleri ve dibindeki tortuyu ayırın. 160c fırında 1 saat 10 dakika baklavamı pişirdim. Pişen baklavayı sadece 1 dakika bekletip ılık şerbeti üzerine verelim. Mümkünse bir gece mümkün değilse 3-4 saat dinlenen baklavanız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Açtığınız hamurların nişastalı kalmamasına dikkat edin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun