ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Bal Parmak Tatlısı
Bal Parmak Tatlısı

DIŞI ÇITIR İÇİ PAMUK GİBİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Bal Parmak Tatlısı için Malzemeler

    hamuru için:
  • 125 gr tereyağ
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • Yarım bardak şeker
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 Su bardağı irmik

  • Şerbeti için:
  • 2 bardak şeker
  • 2 buçuk bardak su

Nasıl Yapılır?

Önce şerbeti biraz koyulaşana kadar 10 dakika kaynatıyoruz. Sonra soğuması için bir kenara alıyoruz. Şerbet soğurken hamuru yoğuruyoruz.

Karıştırma kabına tereyağ, sıvıyağ, şeker ve yumurtayı alıp karıştırıyoruz. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı unun üzerine ekliyoruz ki eşit bir şekilde dağıtabilelim. Hamur kabına ve elimize yapışmayı bıraktığı zaman kıvamı olmuştur.

Hamurdana küçük parçalar koparıyoruz ve parmak şekli veriyoruz. İrmiğe bulayıp tepsiye alıyoruz. 160c fırında çatlayana kadar pişiriyoruz. Ortalama 10 dakika da pişecektir. Tatlımız fırından çıkınca soğuk şerbeti her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz. Şerbetini iyice çeken tatlımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Tatlıya şerbetini döktünden sonra üzerine bir tepsi kapatırsanız daha rahat çeker.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun