ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Balkabağı Çorbası
Balkabağı Çorbası

TAM BİR ŞİFA DEPOSU

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Balkabağı Çorbası için Malzemeler

  • 500gr balkabağı
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1 dal biberiye
  • 1 defne yaprağı
  • Küçük bir parça taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
    karabiber

  • Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 10 tane kabak çekirdeği
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Nasıl Yapılır?

Balkabağını ve soğanı irice dilimleyelim. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirip 30-35 dakika kabaklar yumuşayana kadar 180c de fırınlayalım.

Ardından tenceremize tereyağını alalım. Tereyağı köpürmeye başlayınca kabakları ve soğanları tencereye alıp biraz kavuralım. Üzerine tavuk suyu ve 2,5 bardak kaynar su ekleyelim. Zencefili rendeleyip, defne yaprağını ikiye kırarak ve biberiyenin yapraklarını alarak çorbamıza ekleyelim.

Bu şekilde 10 dakika kaynatalım ki lezzetler iç içe geçsin. Pişen çorbamızı blendırdan geçirelim. Sos tavamıza tereyağını alalım. İçine kabak çekirdeği ve pulbiberi ekleyip köpürtelim.

Çorba kasesine aldığımız çorbanın üzerine yağımızdan dökerek servis yapalım. Kırmızı soğan çorbanın rengini biraz kırıyor ama lezzet olarak çok yakışıyor.

BU TARİFİN İPUCU

Siz çorbanın rengi bozulmasın istiyorsanız beyaz soğanla da yapabilirsiniz. Arzu ederseniz içine 1 diş sarımsak da çok yakışır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun