ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ballı Susamlı Tavuk
Ballı Susamlı Tavuk
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

SİZİ ALIP ASYA'YA GÖTÜRECEK BİR YEMEK

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Ballı Susamlı Tavuk için Malzemeler

  • Bir tabak tavuk kanat
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı (şart değil)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı susam yağı (şart değil)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2-3 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabının içine tüm marine malzemelerini alıp bir çırpıcı ile karıştırın. Sosun içine kanatları ekleyin ve her yerine sos gelecek şekilde karıştırın. Üzerine strech film çekip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bir gün önceden yapıp bekletecekseniz sosuna tuz atmayın. Pişirmeden 1 saat önce atın. Uzun marine süreçlerinde tuzun asiti yüksek olduğu için pişmeye sebep olur. Fırın tepsinizi hafif yağlayın kanatları üzerine dizin. 200c sıcak fırında iyice kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Kullanacağınız kanatlar but ve uç kanat olarak karışıksa butların üzerine uzunlamasına kesikler atın bu sayede içi daha rahat pişer.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF