ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Ballı Un Helvası
Ballı Un Helvası

KADİFE GİBİ KIVAMIYLA FAVORİ TARİFİNİZ OLACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    45 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Ballı Un Helvası için Malzemeler

  • 1 bardak şeker (isterseniz biraz azaltabilirsiniz)
  • 1 bardak süt
  • 1 buçuk bardak su
  • 1 bardak un
  • 125gr tereyağı
  • 1 kase iri kıyım ceviz
  • 1 büyük kaşık bal

Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye şeker, süt ve suyu alın şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama noktasına gelince altını kapatıp bir kenarda ılımaya bırakın. Yapışmaz yada kalın tabanlı bir çelik tencereye unu ekleyin. Altını açıp sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.

Yaklaşık 5 dakika yağsız olarak unun rengi dönene kadar kavurun. Un sararınca tereyağını ekleyin kavurmaya devam edin. Bu aşamada karamel rengi olana kadar kavurmaya devam edin. Karamel rengi alınca cevizi ve balı ekleyin. 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra ılımış olan şerbeti ekleyin ve karıştırmayı hiç bırakmayın.

Bu aşamada altını kısık ateşe alabilirsiniz. Un bütün şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin. İyice toplanınca altını kapatıp üstüne bir bez sererek demlenmeye bırakın. 20 dakika demlendirdikten sonra kalıpla yada kaşıkla şekil vererek servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Unu kavururken yakmamaya dikkat edin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun