ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki

NE KADAR SAĞLIKLI OLDUĞUNU BİLSENİZ...HEMDE

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Barbunya Pilaki için Malzemeler

  • Yarım kilo haşlanmış barbunya
  • 1 Soğan
  • 1 Havuç
  • 4 Diş sarımsak
  • 2 küp şeker
  • 1 adet biber
  • 2 Kaşık Domates Püresi (Yoksa 2 domates rendesi)
  • 1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 bardak sıcak su
  • Süslemek için maydanoz

Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereye zeytinyağı ,soğan ve şekeri alıp kavurun. Üzerine havuç ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesini ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Barbunyaları ve biberi ekleyip malzemenin üstüne çıkmayacak kadar sıcak suyunu koyup kapağını kapatın. Buhar çıkışı başladıktan sonra 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serperek servis yapın. Aynı sıralamayı izleyerek normal tencerede daha uzun sürede pişirebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Zeytinyağlı pilakinizi bir gün dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun