ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Basma Kadayıf
Basma Kadayıf

ÇITIR ÇITIR BİR TATLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Basma Kadayıf için Malzemeler

  • 300gr tel kadayıf
  • 150gr ceviz içi
  • 200gr tereyağı

  • Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Nasıl Yapılır?

Şerbet malzemelerimizi bir tencereye alalım. Şeker eriyene kadar ocak üzerinde karıştıralım. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alalım 10 dakika sonra limonunu sıkalım. Limondan sonra 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım oda ısısına gelmesi için bir kenara alalım. Yani şerbetimiz toplam 13 dakika kaynatmış olacağız.

Şimdi fırın kabımıza yağımızın bir kısmını alıp kabımızı iyice yağlayalım. Kalan yağı eritelim. Kadayıfları elimizle aça aça havalandıralım hiç yapışık kadayıf kalmasın. Bir makas veya bıçakla kadayıfları küçük küçük keselim.

Yağladığımız fırın kabına kadayıfın yarısını alalım ellerimizle sıkı sıkı basalım. Her tarafa eşit kadayıf gelmesine ve çok iyi bastırmaya dikkat edin. Üzerine bıçakla kıydığımız cevizi serelim. Kalan kadayıfa erittiğimiz tereyağını döküp iyice karıştıralım. Cevizin üzerine yağlı kadayıfı serelim. Yine sıkı sıkı bastıralım.

İyice bastığımız kadayıfı 180c fırına pişmeye gönderiyoruz. Kızarınca tersini çevirip tekrar fırına veriyoruz. Biraz daha kızartıp fırından alıyoruz. İçinin iyice pişmesi için yavaş yavaş pişmesi çok önemli. Pişen kadayıfımızı sadece 1 dakika bekletip oda sıcaklığındaki şerbetini döküyoruz. 2-3 saat dinlendirdiğimiz tatlımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Basma kadayıfın iki hassas noktası var. Bir çok iyi basılacak, iki yağı bol olacak. Elinizde aynı boyutlarda bir tepsi varsa tepsiyle bastırabilirsiniz. Biz yağlı kağıt koyup üzerine kesme tahtası koyarak bastırdık. Vaktiniz varsa üzerine ağırlık koyarak bir iki saat bekletirseniz çok daha iyi olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun