Karıştırma kabımıza tereyağ, yoğurt, muz püresi ve yumurta sarısını alıp elimizle homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Ardından irmik, pirinç unu, tam buğday unu, tarçın ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru ikiye bölüp tezgahta yuvarlayıp ince bir rulo elde edelim. Rulonun üzerine bastırıp yassılaştıralım ve bıçakla dilimleyelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine bıçak sırtıyla çizgiler yapalım.
180c fanlı fırında 15-17 dakika pişirelim. soğuduktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edelim. Bisküviyi lezzetlenmesi ve daha besleyici olması için meyve püresiyle yaptım. Meyve püresi ile yapılan bisküviler normal bisküvi gibi gevrek olmaz.
Daha gevrek istiyorsanız meyve püresi eklemeden yapabilirsiniz. Ama lezzetlendirmek için içine pekmez eklemeyin. Doktorlar pişmiş pekmez ve balın okside olduğu için bebeklere verilmemesi gerektiğini söylüyorlar.