Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Şeker ,su ve limonu bir
tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp 10 dakika tutalım. Ocaktan alıp
soğumaya bırakalım.
İç karışım için yumurtaları ve şekeri miksere alıp krema gibi olana
kadar yüksek devirde çırpalım. Sonra irmik, sıvı yağ, krema, vanilya
ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayıp
2 tane baklava yufkası serelim. Üzerine bir kepçe irmikli karışımdan
döküp her yerine gelecek şekilde yaylım.
Artık her kata tek baklava yufkası sereceğiz. Bir kat yufka bir kat
irmikli karışımdan olacak şekilde kat kat devam edelim. İrmikli
karışımdan bir kepçe kalınca tatlımızı dilimleyelim ve yufkanın kenar
fazlalıklarını alalım.
Kalan karışımı bir fırça ile üzerine sürelim 180c fırında kızarana
kadar pişirelim. Pişen tatlıyı kestiğimiz yerlerden tekrar dilimleyelim
ve oda ısısına gelen şerbeti üzerine gezdirelim. 2-3 saat dinlendikten
sonra üzerini süsleyip servis yapalım.
Bu tatlı dinlendikçe lezzetleniyor.