ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Belis Tatlısı
Belis Tatlısı
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

ADI BİLE MERAK UYANDIRICI

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Belis Tatlısı için Malzemeler

  • 5 tane yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 paket krema (400ml)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yeterli miktarda baklava yufkası

  • Şerbeti için:
  • 2 buçuk bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Şeker ,su ve limonu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp 10 dakika tutalım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

İç karışım için yumurtaları ve şekeri miksere alıp krema gibi olana kadar yüksek devirde çırpalım. Sonra irmik, sıvı yağ, krema, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayıp 2 tane baklava yufkası serelim. Üzerine bir kepçe irmikli karışımdan döküp her yerine gelecek şekilde yaylım.

Artık her kata tek baklava yufkası sereceğiz. Bir kat yufka bir kat irmikli karışımdan olacak şekilde kat kat devam edelim. İrmikli karışımdan bir kepçe kalınca tatlımızı dilimleyelim ve yufkanın kenar fazlalıklarını alalım.

Kalan karışımı bir fırça ile üzerine sürelim 180c fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlıyı kestiğimiz yerlerden tekrar dilimleyelim ve oda ısısına gelen şerbeti üzerine gezdirelim. 2-3 saat dinlendikten sonra üzerini süsleyip servis yapalım.

BU TARİFİN İPUCU

Bu tatlı dinlendikçe lezzetleniyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun