ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Beşamel Soslu Patates Oturtma
Beşamel Soslu Patates Oturtma
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

LAZANYAYA RAKİP OLUR BİZDEN SÖYLEMESİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Beşamel Soslu Patates Oturtma için Malzemeler

  • 4 tane orta boy patates (yuvarlak doğranmış)
  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Patatesleri kızartmak için sıvıyağ

  • Beşamel sos için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam muskat cevizi
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

  • Üzeri için domates

Nasıl Yapılır?

Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alın. Kıymayı ekleyip üzerine tuzunu atın kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi dönünce soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyin ve kavurun. Bu kavurma esnasında acele etmeyin iyice kavrulması ekşilik kalmaması önemli. Ardından kimyon ve karabiberini ekleyin.

Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Kıyma pişerken patatesleri kızartmaya başlayabilirsiniz. Patatesi doğradıktan sonra yıkamayın üzerindeki nişasta sayesinde çıtır çıtır olacak. Patatesleri önlü arkalı kızarttıktan sonra bir peçete üzerinde bekletin.

Sıra geldi beşamel sosu yapmaya. Sos tenceresine tereyağı ve unu alın. Unun kokusu çıkınca üzerine soğuk süt ekleyin sürekli karıştırın. Muskatı rendeleyin ve tuzunu atın. Bir dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. İçine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Artık malzemeleri birleştirebilirsiniz.

Yuvarlak bir fırın kabına bir sıra patates dizin. Üzerine kıymalı harcın yarısını ekleyin. Üzerine beşamel sos. Tekrar kalan patatesi dizin. Yine kıyma ve beşamel ile tamamlayın. Dilimlediğiniz domatesleri üzerine dizin. 180c fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Kıymayı kavururken üzerine tuzunu atmanız kıymanın daha kolay pişmesiniz sağlar.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun