ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Beşamel Soslu Tavuklu Krep
Beşamel Soslu Tavuklu Krep
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BÜTÜN LEZZETLER BİRBİRİYLE O KADAR UYUMLU Kİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Beşamel Soslu Tavuklu Krep için Malzemeler

    Krep için:
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • İç Malzemesi:
  • 1 kg tavuk but
  • 1 paket krema
  • 1 soğan
  • 1 paket mantar
  • tuz karabiber köri

  • Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • tuz ve karabiber

  • Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabına krep malzemelerini alıp karıştırın. Krep tavasında ince bir şekilde pişirin. Pişen krepleri bir kenara alıp soğutun.

İç harcı için bir tencereye sıvıyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Üzerine irice doğradığınız mantarları ekleyip suyunu kaçırmadan harlı ateşte soteleyin. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavukları tuz ve köriyi ekleyip soteleyin. Kapağını kapatıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine bir paket kremayı alıp kaynatarak çektirin.

Sıra geldi beşamel sosu yapmaya. Bir sos tenceresine tereyağı ve unu alıp kavurun. Unun kokusu çıkınca sütünü ekleyip hızlıca karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Bir tane krebin içine beşamel sos sürün. Üzerine tavuk harcından ekleyip sigara böreği sara gibi sarıp bir fırın kabına yerleştirin. Tüm malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Kalan beşamel sosu kreplerin üzerine yayın.

Kaşar peyniri rendesi serpip 200c fırında kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun