Salatamızı sebzeleri pişirerek yapıyoruz. Biliyorsunuz ben sebzeleri her zaman buharda pişiriyorum ve bu sayede lezzetten en yüksek seviyede faydalanmış oluyoruz.
Buharlı pişiriciye kaba sap kısımlarını kestiğimiz brokoliyi, parmak şeklinde kestiğimiz havucu ve iç kısmını temizlediğimiz kapya biberleri yerleştirelim. Buhar sepetini tencereye yerleştirip kapağını kapatalım.
Bu sırada buzluğa bir kase soğuk su koyalım. 12 dakika brokolileri pişirelim ve tencereden soğuk suyun içine alıp şoklayalım ki yeşilliğini kaybetmesin. Havuç ve kapya biberleri 5 dakika daha pişmeye bırakalım.
Onlar da pişince tencereden alıp biberlerin kabuklarını soyalım. Biberleri istediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz. Süzdürdüğümüz brokolileri salata tabağına alalım. Havuç ve biberleri üzerine dizelim. Konserve mısırı ekleyelim. Sıra geldi sosumuzu hazırlamaya.
Bir kaseye sarımsakları rendeleyelim üzerine sirke ve tuzunu ekleyip tuz eriyene kadar karıştıralım. Zeytinyağını da ekleyip sos yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edelim. Salata soslarınızı bu şekilde çırparak hazırlarsanız yoğunlaşan sos salata malzemenize tutunur tabağın dibine inmez.
Brokoli salatamızın üzerine sosumuzu gezdirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.
Daha lezzetli sonuç için sizde buharda pişirme yapabilirsiniz.