ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Burma Baklava
Burma Baklava
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

10 DAKİKADA ÇITIE ÇITIR BAKLAVA YAPMAK MÜMKÜN

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Burma Baklava için Malzemeler

  • 15 tane baklavalık yufka
  • 1 kase ince çekilmiş ceviz (yada fındık fıstık )
  • 200gr tereyağ
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti kaynatın. Şeker ve suyu tencereye alın şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce limonunu sıkın. Bir kenara alıp oda ısısına gelmesi için bekletin. Tereyağını da kısık ateşte kaynatmadan eritin onu da bir kenara alıp soğutun.

Sıra geldi baklavaları sarmaya. Burada baklavalık yufkanızın kalitesi çok önemli. İyi kalite de bir yufka kullanın. Yufkalar hızlı kuruduğu için bir bezin altında tutun. Bir yaprak yufkayı tezgaha alın üzerine cevizi serpip en ince oklavayla sarın.

Sonra iki yandan ortaya büzdürüp oklavadan çıkarın fırın kabına alın. Fırın kabınız dolana kadar aynı işleme devam edin.

Erittiğiniz tereyağının üzerindeki köpüğü dibine çöken tortuyu havalandırmamaya dikkat ederek temizleyin. Tüm yufkaların üzerine gelecek şekilde yağlayın. 160-180c fanlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Pişen baklavanızı 3-4 dakika dinlendirdikten sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi üzerine gezdirin. Minimum 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Burmaları kabınıza sıkı sıkı dizmeye özen gösterin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF