Öncelikle tavuğu haşlayın. Lezzetlendirmek için bir tülbent yada
mutfak bonesinin içine çeyrek soğan, karanfil, defne yaprağı,
sarımsak, bir tutam tane kekik, bir tutam top karabiber koyup sıkıca
bağlayın. Tavukla beraber tencereye alıp üzerine soğuk su ekleyerek
haşlayın. İyice pişen tavuğu ince ince didikleyin.
Bir kasenin içerisine süzme yoğurt, mayonez, köri, tuz ve
rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. İncecik didiklenmiş
tavuk etinin üzerine çekilmiş ekmek içini ve çekilmiş cevizi ekleyin.
Hazırladığınız yoğurt sosunu da üzerine döküp karıştırın. Üzerine 2-3
kepçe tavuk suyu ekleyip kıvamını ayarlayın.
Servis yapacağınız kaseye aktarın. Bir sos tavasında tereyağında pul
biberi yakıp üzerini süsleyin.
Tavuğu derili ve kemikli kullanmanız lezzet açısından önemlidir.