ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Çerkez Tavuğu
Çerkez Tavuğu
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

O KADAR LEZZETLİ Kİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Çerkez Tavuğu için Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü kemikli ve derili

  • Haşlarken kullanmak için
  • Çeyrek soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane defne yaprağı
  • Bir tutam tane kekik
  • Bir tutam top karabiber
  • Su

  • Sosu için:
  • 300gr süzme yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez (isteyen yerine zeytinyağı kullanabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 3 kepçe tavuk suyu

  • Üzeri için:
  • 2-3 kaşık sıvıyağ ve pul biber

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuğu haşlayın. Lezzetlendirmek için bir tülbent yada mutfak bonesinin içine çeyrek soğan, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, bir tutam tane kekik, bir tutam top karabiber koyup sıkıca bağlayın. Tavukla beraber tencereye alıp üzerine soğuk su ekleyerek haşlayın. İyice pişen tavuğu ince ince didikleyin.

Bir kasenin içerisine süzme yoğurt, mayonez, köri, tuz ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. İncecik didiklenmiş tavuk etinin üzerine çekilmiş ekmek içini ve çekilmiş cevizi ekleyin.

Hazırladığınız yoğurt sosunu da üzerine döküp karıştırın. Üzerine 2-3 kepçe tavuk suyu ekleyip kıvamını ayarlayın. Servis yapacağınız kaseye aktarın. Bir sos tavasında tereyağında pul biberi yakıp üzerini süsleyin.

BU TARİFİN İPUCU

Tavuğu derili ve kemikli kullanmanız lezzet açısından önemlidir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun