ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Çikolatalı Güllaç
Çikolatalı Güllaç

BU DEFA FARKLI BİR GÜLLAÇ YAPIN

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    0 Dakika

Çikolatalı Güllaç için Malzemeler

  • 6 yaprak güllaç
  • 6-7 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 60 gr beyaz çikolata
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

  • Arasına:
  • Fındık
    ceviz
    fıstık ne seviyorsanız
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • Üzerini süslemek için istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Ben fındık fıstık hindistan cevizi ve frambuaz kullandım.

Nasıl Yapılır?

Sütü nerdeyse kaynayacak kadar ısıtın. İçine kakaoyu bir elekten geçirerek ekleyip karıştırın. Şeker ve çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın. Sütü ılıması için bir kenara alın. Yoğurt mayalar gibi bir ılıklıkta olmalı.

Süt ılınınca içine gül suyunu ekleyin. Ben dikdörtgen bir kapta güllaç yapraklarımı keserek hazırladım. Her güllaç yaprağını tepsiye alıp üzerine bir kepçe süt dökün. İlk üç yaprak tamamlanınca ara malzemesini ekleyin.

Kalan üç yaprağıda aynı şekilde süt dökerek tamamlayın. Kalan sütü üzerine boşaltın. Çok sütlü gibi görünebilir ama korkmayın güllaç çok süt çeken bir tatlı. Hatta ben güllacımın üzerine sonradan ekstra 1 çay bardağı sütte çikolata eritip döktüm. İyice dinlenen güllacı istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Çok sıcak sütle yaparsanız güllaçınız hamur olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun