ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Kurabiye

KURABİYE CANAVARLARINA ÖZEL TARİF

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Çikolatalı Kurabiye için Malzemeler

  • 250gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker (mümkünse esmer şeker)
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 75gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata (ben bitter kullandım)

Nasıl Yapılır?

Mikserimize tereyağı ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları da iyice yedirdikten sonra kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve bir bardak unu eleyerek karışıma ekliyoruz.

Bir süre karıştırıp yarım bardak daha un ekliyoruz. Onu da karıştırdıktan sonra hamuru elimize alıyoruz. Unu azar azar ekleyip karıştırmak önemli. Toplamda 3 bardak unu yedirdikten sonra damla çikolatamızı ekliyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra hafif bastırıp tepsiye diziyoruz. 180c fanlı fırında üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda toplam 15dakikada pişti. Her fırın değişkenlik gösterir gözünüz fırında olsun.

Çatladığı anda çıkarabilirsiniz. Tepside pişmeye devam etmemesi için hemen kurabiyeleri ayrı bir yere alıyoruz. İlk an dışı yumuşak olacaktır, soğudukça sertleşecek panik yok. Soğuyan kurabiyeleriniz servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Bu tarifte atlamamanız gereken en önemli adım mikser kullanmak. Benim gibi stand mikseri kullanmak zorunda değilsiniz ama içindeki yumuşak dokuyu yakalamak için mikserle çırpma aşaması çok önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun