ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Çıtır Susamlı Kurabiye
Çıtır Susamlı Kurabiye

BİM'İN MEŞHUR KURABİYESİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Çıtır Susamlı Kurabiye için Malzemeler

  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un (3 buçuk su bardağından sonra dikkatli ekleyin)

  • Kaplaması için:
  • 4 yemek kaşığı susam (ben kavrulmuş susam tercih ediyorum)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • Bir fiske tuz

Nasıl Yapılır?

Kabımıza yumuşamış tereyağını, şekeri ve yumurtayı alıp mikserle homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Mikser yoksa çırpma teliyle hızlıca çırpabilirsiniz. Üzerine tahini ekleyip bir dakika kadar daha çırpıyoruz. Karışımın üzerine bir bardak un ekliyoruz üzerine karbonatı atıp bir bardak daha un ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz. kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.

Hamuru 10 dakika buzlukta beklemeye alıyoruz. Bu sırada susam ve şekeri karıştıralım. Yumurta akına bir fiske tuz atıp çırpalım. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bastırarak yuvarlayıp yassılaştırıyoruz. Önce yumurta akına sonra şekerli susama batırıp tepsiye diziyoruz. 170c fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Benim 33 tane kurabiyem çıktı. Kıyırlığıyla ve lezzetiyle efsane kurabiyelerimiz servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Bu kurabiyeler uzun süre bayatlamıyor

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun