ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Çorbalar İçin Kruton
Çorbalar İçin Kruton

BU KRUTONLAR ÇORBALARINIZI DAHA LEZZETLİ YAPACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Çorbalar İçin Kruton için Malzemeler

  • 10-12 dilim tost ekmeği (yada istediğiniz herhangi bir ekmek)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağ

Nasıl Yapılır?

Kıtır ekmeklerimizi yapmaya ekmekleri dilimleyerek başlıyoruz. Ekmeklerin kenar kabuk kısımlarını alıyoruz ve iç kısımları küp küp dilimliyoruz. Kenarları almazsak kızarırken kenarlar çok sertleşir ve lezzetli olmaz. Ama kenarları tabi ki atmıyoruz. Kurutup öğüterek başka tariflerde kullanıyoruz.

Tavamıza tereyağı ve ayçiçek yağını alıp eritiyoruz. Ayçiçek yağını tereyağ yanmasın diye ekliyoruz. Biliyorsunuz tereyağ çok nazlı bir yağ hemen yanar. Yağımız ısınınca kabaca doğradığımız sarımsakları ekliyoruz. 1-2 dakika sonra sarımsakları tavadan alıyoruz çünkü sarımsakta uzun ateşlere dayanamaz. Zaten bu sürede aroması yağımıza geçtiği için bize bu kadarı yeterli.

Sıra geldi ekmeklere. Ekmeklerimizi de tavaya alıp her yerine yağ gelene kadar karıştırıyoruz. 1-2 dakika arayla sürekli karıştırarak ekmeklerimizi kızartıyoruz. İstediğimiz kızarma derecesine gelince kekiğimizi ekliyoruz ve 1 dakika sonra tavadan ekmekleri alıyoruz. Kekik de uzun süre kavrulursa yandığı için ekmekleri hemen başka bir tabağa alıp soğutuyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu ekmekleri istediğiniz her baharatla lezzetlendirebilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun