ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Düğün Çorbası
Düğün Çorbası

ŞİFA KAYNAĞI DÜĞÜN ÇORBASI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Düğün Çorbası için Malzemeler

  • 3 tane dana incik
  • 300gr süzme yoğurt (normal yoğurt da olur)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 lt et suyu
  • 1 lt su
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Pulbiber

Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana incikleri yada kuzu gerdanları bir düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyip yarım saat haşlayalın. Haşlanan etleri ince ince didikleyin. Suyunu bir süzgeçten süzüp kenara ayırın.

Tencereye et suyu ve normal suyu alıp kaynamaya bırakalım. Bu sırada yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kabın içine alıp çırpalım. Kaynamaya başlayan çorba suyundan kepçe kepçe ekleyerek terbiyemizi temperleyelim ki yoğurt kesilmesin.

Kaynayan suya terbiyemizi ekleyelim ve karıştırarak tekrar kaynamasını bekleyelim. Kaynamaya başlayınca didiklediğimiz etleri ekleyip 5 dakika birlikte pişirelim.

Ardından tereyağında pul biberi yakıp çorbamızın sosunu dökelim ve en son tuzunu atalım. Çorbamız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Et çorbanın içinde pişmeye devam etmeyeceği için haşlama sırasında iyice yumuşayana kadar pişirmelisiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF