ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Elbasan Tava
Elbasan Tava

ÖZEL LEZZET DOKUNUŞU İLE

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Elbasan Tava için Malzemeler

  • 750gr kuzu eti (Ben kemiksiz kuzu kol kullandım)
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 3-4 parça kereviz sapı
  • 2-3 dal kereviz yaprağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tane kişniş
  • 1 çay kaşığı tane kekik
  • 1-1.5lt soğuk su

  • Sosu için:
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt (Normal yoğurt kullanacaksanız susuz yerini tercih edin)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • Haşladığımız etin suyu

Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereye çok az yağ ekleyip etleri mühürleyelim. Ardından soğan, havuç ve kereviz sapını ekleyip sebzeler karamelize olana kadar kavuralım. Üzerine karabiber, kişniş ve kekiği ekleyip suyunu koyalım. Kapağını kapatıp buhar çıkışı başlayınca kısık ateşe alıp 1 saat pişirelim. Etler pişince bir fırın kabına alalım.

Ayrı bir kabın içinde yoğurt, un ve yumurta sarılarını çırpalım. Haşladığımız etin suyunu süzüp yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyip temperleme yapalım ki yoğurdumuz kesilmesin. Yoğurtlu sosa çok az tuz da ekleyelim.

Fırın kabına aldığımız etlerin üzerine tuz ve karabiber attıktan sonra hazırladığımız sosu dökelim. Hazırladığımız yemeği 200c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Sosun kıvamı etlerin üzerinden akıp gitmeyecek şekilde olmalı.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun