Bir tereyağını ve küp küp doğradığınız elmaları alın. Üzerine toz şekeri ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve soğuması için başka bir kaba aktarın. Şimdi hamuru hazırlayabilirsiniz.
Maya , şeker ve suyu kabınıza ekleyip karıştırın. Üzerine un, tuz ve yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Parçalara böldüğünüz tereyağını tek tek hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacak panik yok. Hamurunuzu strech filme sarıp bir saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru bol unlu tezgahta açın. Soğumuş elmayı arasına sürün. Bu aşamada hızlı olun hamur çok yumuşarsa çalışmanız zorlaşabilir. Elmalı hamuru çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. İsterseniz bu haliyle bir tepsiye alıp pişirebilirsiniz. Ben dilimlenmiş halini daha çok sevdiğim için dilimleyerek pişirdim.
Bir fırın kabının tabanını hafifçe yağlayıp üç parmak genişliğinde kestiğiniz hamurları dikey olarak dizin. Çok sıkışmamasına özen gösterin çünkü pişerken kabaracaklar. Tüm hamurları dizdikten sonra kabınızın üzerine bir strech sarın bu şekilde 45 dakika mayalanması için bekleyin.
Ardından 200c fırında en alt rafta üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Ben piştikten 15 dakika sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yaptım. Arzu ederseniz sade haliyle de tüketebilirsiniz.
Ben stand mikserinde yaptım ama elde yapmakta da bir sakınca yok.