ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Etli Nohut Yemeği
Etli Nohut Yemeği
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

SUYUNA BANA BANA YEMELİK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Etli Nohut Yemeği için Malzemeler

  • 2 kupa nohut (akşamdan ıslatılmış
    pişmeden önce haşlanmış)
  • 3 parça kemikli et(kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
  • 1 yemeklik doğranmış soğan
  • 15 tane arpacık soğan (şart değil)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kase domates püresi
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Sıcak su

Nasıl Yapılır?

Akşamdan ıslatılan nohut, pişirmeden önce 15 dakika haşlanır ve bu sırada üzerine biriken köpük alınır.

Tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur. Üzerine etler koyulur ve rengi dönünceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve domates püresi eklenir ve iyice kavrulur. Salçanın kokusu çıkınca nohutlar da tencereye alınır ve birkaç dakika harmanlanır.

Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber eklenir. Düdüklü tencerede buhar çıkışı başladıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirilir.

BU TARİFİN İPUCU

Pişen yemeğimizin yağı ve suyunun özleşmesi için ağzı açık bir şekilde 4-5 dakika kaynatılır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun