ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fellah Köftesi
Fellah Köftesi

SARIMSAK BU YEMEĞE ÇOK YAKIŞIYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Fellah Köftesi için Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kadar un (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyin)
  • 1 yumurta (yumurta kullanmak istemezseniz yarım su bardağı irmik)
  • Köfteleri haşlamak için su ve 1 tatlı kaşığı tuz

  • Sosu için:
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase domates konservesi (yoksa 3 büyük domates rendesi)
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına bulgur, tuz, kimyon ve biber salçasını alıp üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın üzerini kapatın 15-20 dakika demlensin. Sonra yumurtasını kırıp bulguru iyice açılana kadar yoğurun.

Ardından elinize yapışmayacak kadar un ekleyip yuvarlamaya başlayın. Misket kadar parçalar alıp yuvarlayın ortasına küçük parmağınızla çukur yapın.

Tüm köfteler bitince tuz eklediğiniz kaynar suya köfteleri atın. Çabuk kaynaması için kapağını kapatın kaynamaya başlayınca köfteleri suya bırakın. Ara ara karıştırarak tüm köfteler suyun yüzeyine çıkınca süzerek alın.

Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsakları alıp soteleyin. Sarımsaklar yanmadan salçayı ekleyip kavurun. Üzerine domates ve tuzunu ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Ardından pişen köfteleri sosun içine alıp 2-3 dakika sosla pişirin.
Servis tabağına aldığınız köfteleri maydanoz ile süsleyip servis yapın. Arzu edenler üzerine yoğurt da ekleyebilir .

BU TARİFİN İPUCU

Köfteleri daha kolay yuvarlamak için avuç içinizi ıslatabilirsiniz. Aman haşlama suyunu dökmeyin zira kendisi yüksek oranda vitamin içerir bir çorba yapıp değerlendirin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun