Tavamızı ocağın küçük gözüne alıp şekeri tavaya ekliyoruz. Şeker erimeye başlayınca ocağın altını kısık ateşe alıyoruz ve hiç başından ayrılmadan karıştırmaya başlıyoruz. Bu ayrıntı önemli lütfen kısık ateşe almayı unutmayın yoksa şeker yanar ve krokanlarınızın hem tadı hem de rengi bozulur.
Şeker hiç pürüz kalmadan eriyince ateşi kapatıyoruz ve fındıkları ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Fındıkları kırarken çok ezilen fndık tozlarını ayırırsanız çok iyi olur. Çünkü o küçük fındık tozları krokanın rengini etkileyebilir.
Fındıklar tamamen şekerle kaplanınca yağlı kağıt üzerine kaşık yardımıyla lokmalık olacak şekilde servis yapıp soğutuyoruz.
İyice soğuyup sertleşince ağzı kapalı bir kapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz. pasta ve tatlılarınızda kullanacağınız zaman ihtiyacınız kadarını rondodan geçirerek kullanabilirsiniz.