ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fındıkpare Tatlısı
Fındıkpare Tatlısı

ŞEKERPARENİN KIZ KARDEŞİ DİYEBİLİRİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Fındıkpare Tatlısı için Malzemeler

  • 125gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

  • Şerbeti:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 5-6 damla limon

Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alalım. 10uncu dakika limonunu sıkalım. 13 dakika dolunca ocaktan alıp soğutalım.

Şimdi hamurumuzu yoğuralım. Kabımıza tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtaları alıp karıştıralım. Üzerine unumuzun 1 bardağını, irmiği, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.

Kalan unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur yağlı bir hamur olduğu için toplandıktan sonra hamurla fazla oynamayalım. Hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarına fındık batıralım. 180c fanlı fırında kızarıp çatlayana kadar pişirelim.

Fırından çıkarınca bekletmeden oda sıcaklığındaki şerbeti eşit bir şekilde dökelim. Fındıkpare tatlımız 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Hamur yağlı bir hamur olduğu için toparlandıktan sonra daha fazla yoğurmamanız gerekiyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun