ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Fırında Ayva Tatlısı
Fırında Ayva Tatlısı

KAYMAKLA HARİKA BİR İKİLİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Fırında Ayva Tatlısı için Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 1 adet elma
  • 12 kaşık toz şeker (isterseniz arttırabilirsiniz)
  • 1 çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 kahve fincanı su
  • Ayva çekirdekleri ve kabukları
  • Fırın Poşeti
  • Sunum için kaymak ceviz fındık

Nasıl Yapılır?

Ayvaları ortadan ikiye bölün çekirdekli kısımı ve kabuklarını alın. Ayva çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın pişirirken kullanacağız. Bir kabın içine su doldurun içine yarım limon sıkın. Soyduğunuz ayvaları bu suyun içine alın kararmasın. Diğer taraftan elmayı soyup rendeleyin. Üzerine tarçın atıp karıştırın.

Fırın poşetinin içine önce ayva kabuklarını yerleştirin. Ayvaların ortasına rendeleyip hazırladığınız elma rendesi doldurun ve ayva çekirdeklerinden 2-3 tane üzerine bırakın. Tüm ayvalara aynı işlemi uygulayıp fırın poşetine yerleştirin.

Çubuk tarçın ve karanfilleri de poşete ekleyin. Her ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. 1 kahve fincanı da su ekleyip poşeti sıkıca bağlayın üzerine bir tane kürdanla delik açın. 180c fırında yaklaşık 40 dakika ayvalar yumuşayana kadar pişirin.

Fırından alınca ayvaları bir servis tabağına yerleştirin poşetin içindeki şerbetinden üzerlerine gezdirin. İyice soğuyunca kaymak ve cevizle süsleyip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Rengi ve kıvamı için çekirdekleri mutlaka kullanın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun