Dondurulmuş biber kullanacaksanız önce iç harcı hazırlayın. Çünkü biberleri
doldururken çözülmemiş olması gerekiyor. Eğer çözülmüş olursa yemeğinizde
sası bir tat bırakır.
Karıştırma kabına küçük küçük doğradığınız soğanları alın.
Üzerine tuzunu atıp yaklaşık 1 dakika ovun. Bu sayede soğanınız daha rahat
pişecektir. Ardından kıymayı ekleyip yoğurmaya devam edin. Üzerine yıkanıp
süzülmüş pirinci, salçayı, domatesi ve baharatlarını ekleyip çok sıkmadan,
pirinçleri kırmamaya dikkat ederek karıştırın. Üzerine maydanoz, sıvı yağ ve
suyu ekleyip özleşene kadar karıştırın iç harcınız hazır.
Şimdi dolmalık biberleri buzluktan çıkarıp bir kez sudan geçirip doldurmaya başlayın.
Doldururken içine çok bastırmadan pişme payı bırakarak doldurmaya dikkat
edin. Tüm biberleri doldurduktan sonra iç harcınız artarsa buzlukta saklayıp
bir daha ki dolma yapışınızda kullanabilirsiniz.
Doldurduğunuz biberleri bir fırın
kabına dizip üzerlerine domates dilimleri yerleştirin. Fırını 200c de ısıtın.
Dolmaların üzerine iki tutam tuz, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 bardak
sıcak su ekleyin. Fırın kabının üzerini önce pişirme kağıtla ardından
alüminyum folyo ile kapatın.
Sıcak fırında 50-55 dakika pişirdikten sonra
üzerini açın kızarana kadar pişirmeye devam edin. İstenilen oranda kızarınca
fırından alın 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Fırın kabına eklediğiniz su biberlerin yarısını geçmesin.