ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

FIRINLANMIŞ DOLMALAR BAMBAŞKA BİR LEZZETE BÜRÜNÜYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    60 Dakika

Fırında Biber Dolması için Malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (200ml bardak kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçası (ben kullanmadım)
  • 1 kase domates konservesi (ben kendi yaptığım konserveyi kullandım. Elinizde yoksa domates rendesi kullanabilirsiniz)
  • Bir tutam maydanoz
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

  • Pişirmek için:
  • 1.5 su bardağı su
  • İki tutam tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 18-20 adet dolmalık biber
  • 2 domates

Nasıl Yapılır?

Dondurulmuş biber kullanacaksanız önce iç harcı hazırlayın. Çünkü biberleri doldururken çözülmemiş olması gerekiyor. Eğer çözülmüş olursa yemeğinizde sası bir tat bırakır.

Karıştırma kabına küçük küçük doğradığınız soğanları alın. Üzerine tuzunu atıp yaklaşık 1 dakika ovun. Bu sayede soğanınız daha rahat pişecektir. Ardından kıymayı ekleyip yoğurmaya devam edin. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci, salçayı, domatesi ve baharatlarını ekleyip çok sıkmadan, pirinçleri kırmamaya dikkat ederek karıştırın. Üzerine maydanoz, sıvı yağ ve suyu ekleyip özleşene kadar karıştırın iç harcınız hazır.

Şimdi dolmalık biberleri buzluktan çıkarıp bir kez sudan geçirip doldurmaya başlayın. Doldururken içine çok bastırmadan pişme payı bırakarak doldurmaya dikkat edin. Tüm biberleri doldurduktan sonra iç harcınız artarsa buzlukta saklayıp bir daha ki dolma yapışınızda kullanabilirsiniz.

Doldurduğunuz biberleri bir fırın kabına dizip üzerlerine domates dilimleri yerleştirin. Fırını 200c de ısıtın. Dolmaların üzerine iki tutam tuz, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 bardak sıcak su ekleyin. Fırın kabının üzerini önce pişirme kağıtla ardından alüminyum folyo ile kapatın.

Sıcak fırında 50-55 dakika pişirdikten sonra üzerini açın kızarana kadar pişirmeye devam edin. İstenilen oranda kızarınca fırından alın 10 dakika dinlendirip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Fırın kabına eklediğiniz su biberlerin yarısını geçmesin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun