Öncelikle lezzetlendirilmiş tereyağı hazırlıyoruz. Bunun için oda sıcaklığındaki tereyağına ince ince kıydığımız biberiye ve kekiği ekliyoruz. Ardından kuru baharatları ve biraz tuzla ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
Tavuğumuzun derisinin içine elimizi dikkatlice sokuyoruz ve bir cep oluşturuyoruz. Deriyi yırtmamaya özen göstererek iyice açıyoruz. Hazırladığımız tereyağını bu ceplere dolduruyoruz. Bir kasede hardal ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Tepsiye aldığımız tavuğun her yerine gelecek şekilde bu karışımı sürüyoruz. Bu sırada içine sürdüğümüz tereyağı da her yere yayılmış oluyor.
Tavuğun bacaklarını ısıya dayanıklı bir iple bağlıyoruz ki pişerken butları ayrık kalmasın . İyice yıkadığımız baby patatesleri de tepsiye alıyoruz. 200c fansız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızarmaya başlayınca ara ara fırını açıp tepsideki yağından üzerine gezdiriyoruz. Bu işlemi 2-3 defa yapmanız gerekiyor. Tavuğun büyüklüğüne ve fırına göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir. Ortalama 1 saat 45 dakikada pişecektir.
Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendiriyoruz ki etlerindeki suyu kaybetmesin. İşte enfes tavuğumuz servise hazır.
Lezzetlendirilmiş tereyağını fazla fazla yapıp buzlukta da saklayabilirsiniz.